magas vérnyomás

A magas vérnyomás, amelyet magas vérnyomásnak is neveznek, akkor fordul elő, ha az artériák falain belül növekszik a nyomás vagy az erő. Amikor otthon vagy az orvos irodájában méri a vérnyomást, a készülék két dolgot mér:

 • Mennyi vért pumpál a szíved az egész testben;
 • Mennyire ellenállnak az artériák a vér áramlásának (például azért, mert az artériák keskenyek).

A vérnyomása magasabb lesz, ha az artériái keskenyek,és a szíve több vért pumpál.

Ha az idő múlásával az artéria falaira gyakorolt nyomás túl magas, súlyos problémákat okozhat, például szívbetegséget. A legtöbb felnőttnél a vérnyomás az életkorral nő, de orvosával együtt dolgozhat a súlyos egészségügyi problémák megelőzése érdekében.

MIÉRT VAN AZ EMBEREKNEK MAGAS VÉRNYOMÁSA?

Az emberek több okból is magas vérnyomással rendelkezhetnek. A legtöbb magas vérnyomású felnőtt esetében az orvosok nem tudják, miért. Sok felnőttnél a magas vérnyomás lassan alakul ki sok év alatt, ezt elsődleges (vagy esszenciális) magas vérnyomásnak nevezik.

Ha orvosa tudja, miért van magas vérnyomása, másodlagos magas vérnyomásnak nevezik. A másodlagos hipertónia általában gyorsabb, mint az elsődleges magas vérnyomás, valamint a vérnyomás emelkedését is okozza. A betegségek, állapotok és gyógyszerek másodlagos magas vérnyomást okoznak. Az okok a következők lehetnek:

 • Veseproblémák
 • Mellékvese daganatok
 • Pajzsmirigy problémák
 • Obstruktív alvási apnoe
 • Veleszületett problémák az erekkel
 • Vényköteles gyógyszerek, beleértve a dekongesztánsokat és a fogamzásgátló tablettákat is
 • Over-the-counter gyógyszerek, mint például a hideg, fájdalomcsillapítók
 • Utcai drogok, például amfetaminok és kokain
 • Alkoholizmus vagy túlzott alkoholfogyasztás

EGYSZERŰ TIPPEK A MAGAS VÉRNYOMÁS CSÖKKENTÉSÉRE

A magas vérnyomás súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet a szív, a vesék, sőt az agy számára is. Fontos, hogy csökkentse ezeket a számokat, mielőtt ezek a feltételek bekövetkeznének. Ezen az egészségügyi protokollon az orvos négy dolgot oszt meg, amelyeket ma elkezdhet, és alacsonyabb árakat láthat a következő 60 napban.

Élelmiszerek a magas vérnyomás elkerülése érdekében
Négy nagyszerű módja van ennek, Scott. Először is, ne adjunk hozzá sót az asztalnál, kerüljük a feldolgozott ételeket, konzerv leveseket stb., és távol maradjunk a gyorsétteremtől. Mind tele vannak sóval.

Gyakorlatok a vérnyomás csökkentésére.
Orvos: akkor gyakorolja. Ez alatt azt értem, 30-40 perc mérsékelt testmozgás naponta. Lehet séta, kerékpározás vagy úszás, bármi, és nem kell olimpiai szintű sportolónak lennie ahhoz, hogy élvezhesse.

Vérnyomás és egészséges testtömeg.
Orvos: harmadszor, kerülje a testméret túlzott súlyát. A Google beírásával megtudhatja, hogy mi legyen a megfelelő súlya . Ez lehet a legnehezebb, mert mindannyian tudjuk, hogy nincs tökéletes gyógymód a fogyáshoz. Csak ragaszkodnod kell hozzá.

Alkohol és vérnyomás
Orvos: végül a mérsékelt alkoholfogyasztás nagyon fontos a megfelelő vérnyomás fenntartásához, az absztinencia pedig még jobb.

És ha mind a négy dolgot megcsinálom, mikor várhatok eredményt?

Orvos: ha egyetért ezzel a négy dologgal, egy-két hónapon belül láthatja az eredményeket

A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS A MAGAS VÉRNYOMÁS HATÁSA A STROKE-RA

A magyar lakosság több mint 40% – a nem ismeri fel a stroke tüneteit . Megtennéd, kérlek? A stroke tüneteinek azonosítása egyszerű, ha tudja, mi az. A stroke tüneteinek megértése, valamint annak megválaszolása egy nap megmentheti valaki életét-még a tiéd is. Ezenkívül a stroke tanulmányozása segíthet megelőzni a stroke-ot egy szeretett emberben. De tudta, hogy a stroke valójában megelőzhető? Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet megelőzni a stroke-ot, először meg kell értenünk, mi történik a testben a stroke során, és miért történik egyáltalán.

Mi a stroke?
A stroke akkor fordul elő, amikor az agy egy részét megfosztják a vértől és az oxigéntől, ami általában akkor fordul elő, amikor egy véredény megszakad vagy blokkolódik. Ez sejthalált okoz az agy területén, amelyet általában az erek szállítanak. Mivel az agy különböző részei különböző mozgásokat, érzéseket, testfunkciókat irányítanak, a stroke hatása jelentősen változhat.

A stroke súlyossága is jelentősen eltérhet, de a stroke-ot következetesen az egyik vezető halálozási oknak tekintik Magyarországon, ami évente közel 1300 ember halálát okozza Magyarországon. Sajnos ez 20 haláleset közül csaknem 1-et jelent. Valószínűleg ismersz vagy ismersz valakit, aki stroke-ot szenvedett. A B-ben egy személy 40 másodpercenként stroke-ot tapasztal, egy személy pedig körülbelül 4 percenként meghal egy stroke-ban.

Elég ijesztő.

De itt van a jó hír: annak ellenére, hogy mennyire súlyos az egészségügyi probléma, a stroke megelőzhető. Valójában ez a fogyatékosság fő megelőzhető oka. Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy megvédje magát és szeretteit, hogy átvegye az irányítást a sok életmóddal kapcsolatos tényezők, amelyek növelik a stroke kockázatát. A dohányzásról való leszokás után a magas vérnyomás a legfontosabb kockázati tényező, amelyet ellenőrizni kell.

Mi a magas vérnyomás?

A vérnyomás annak mértéke, hogy milyen keményen kell dolgoznia a szívének a vér pumpálásához a szervezetben. Pontosabban, ez az intézkedés a vérnyomás a falakon az artériák (milliméterben higany vagy Hgmm), mint a szív összehúzódik (szisztolé), és ellazítja (diasztolé).

Ezért, amikor megméri a vérnyomását, két számot lát. A felső szám a szisztolés nyomást, az alsó szám pedig a diasztolés nyomást jelenti. A “norm” képzés 120/80 mm Hg.

Ami nem normális, ha a szisztolés nyomás 130 vagy magasabb, és / vagy a diasztolés nyomás 80 vagy magasabb. Ha ezek a számok továbbra is emelkednek, azt mondhatjuk, hogy egy személynek magas vérnyomása van, más néven magas vérnyomás (emelkedett vérnyomás akkor fordul elő, ha egy személy szisztolés nyomása 120-130 között van, és / vagy diasztolés nyomása 80-89 között van).

A magas vérnyomás gyakori probléma, amely jelenleg az Egyesült Államok felnőtt lakosságának közel felét érinti (46% – uk). A “csendes gyilkos” néven ismert, drámaian növelheti az egészségügyi problémák kockázatát, gyakran nyilvánvaló jelek nélkül, kivéve magukat a leolvasásokat (ezért olyan fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a vérnyomását).

Kapcsolat a magas vérnyomás és a stroke között

Gondolj rá így: a vérnyomás problémája az,hogy a szíved sokkal nehezebbé teszi. Ez károsíthatja a szívét, ami hibás működést vagy szabálytalanul verte. Ezenkívül az artériákon belüli megnövekedett nyomás idővel erősíti őket, és kemény plakk (ateroszklerózis) felhalmozódásához vezet, ami az artériák szűkülését vagy bezárását okozhatja, beleértve azokat is, amelyek az agy vérét szolgáltatják.

Ha ez történik az agyban, akkor stroke fordul elő.